Landhuizen

De landhuizen van Curaçao (Papiaments: kas di shon (het huis van de heer) of kas grandi (het grote huis), waren de hoofdgebouwen van de plantages van het eiland. Ze dateren van de 17e tot en met de 19e eeuw en waren -op enkele uitzonderingen na- geïnspireerd op de Hollandse boerderijen. Door hun unieke koloniale architectuur en de verbondenheid met de geschiedenis vormen de landhuizen een belangrijk cultureel erfgoed van het eiland.

Landhuis Dokterstuin

In dit landhuis zijn enkele kamers nog ingericht zoals het vroeger was. In het restaurant kunt u onder meer lokale gerechten eten. Op zondag komt de inwoners uit de omgeving na de kerk hier lunchen. Kijk op de Facebook pagina van Dokterstuin voor de openingstijden en meer informatie.

Landhuis Santa Martha

Vanaf het terras van dit landhuis heeft u prachtig uitzicht op de natuur, zeker tijdens zonsondergang. Dit landhuis is ook een hotel met enkele kamers. Je kunt er ontbijten, lunchen en dineren. Dit is landhuis is ongeveer 25 minuten rijden vanaf Blue Bay, richting Westpunt. Onderweg kom je Hofi Mango tegen. Ook leuk voor een bezoekje. Check de site van Hofi Mango voor toegangsprijzen en openingstijden.